Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Foto: Giovanni G/ Shutterstock
Giovanni G/ Shutterstock

Matkatavaran koolla on väliä matkustaessasi halpalentoyhtiöllä, kuten Ryanairilla tai Easyjetillä. Minkä kokoinen käsimatkatavara saa olla? Mikä on matkatavaran enimmäispaino? Paljonko ylipaino maksaa? Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä päänvaivaa aiheuttavista asioista halpalentoyhtiön matkoja varatessa.

Ei kannata kuitenkaan huolestua. Travellinkilla on asiantuntemusta aiheesta, ja tässä annamme vastauksia muutamiin aiheeseen liittyviin kysymyksiin.

Käsimatkatavarat Easyjet-lennolla

Easyjet sallii vain yhden (uno, ein, one, ett!) käsimatkatavaran, jonka enimmäiskoko kahvoineen ja pyörineen on 56x45x25 cm.

Painorajoitusta ei ole, ainoastaan käsimatkatavaran koolla on merkitystä.

Jos huomaat lentokentällä käsimatkatavaran olevan liian suuri, voit kirjata sen ruumaan ja jättää baggage drop -palveluun 30 £ maksua vastaan (n. 40 euroa päivän kurssilla). Jos sen sijaan otat käsimatkatavaran mukaan ja sen pääsy evätään koneeseen, maksu on 45 £ (n. 60 euroa). Käsimatkatavaran koko kannattaa siis mitata tarkasti.

Mitä matkatavaroihin EI saa pakata mukaan?

Tiettyjä tavaroita ei saa koskaan ottaa mukaan matkalle, ja useimmilla lentoyhtiöillä on suunnilleen samanlaiset säännöt. Perussääntö on, ettei laukkuihin saa koskaan pakata esineitä, jotka voivat vahingoittaa sinua itseäsi tai muita henkilöitä, kuten räjähdysaineita, veitsiä, huumeita ja radioaktiivista materiaalia.

Kattava lista kielletyistä vaarallisista esineistä:  ➡️ http://www.easyjet.com/en/dangerous-goods

Matkatavaran kirjaaminen Easyjet-lennolle

Ruumaan menevät matkatavarat eivät sisälly Easyjet-lennon hintaan, vaan joudut maksamaan niistä lisämaksun. Yksi henkilö voi kirjata lennolle enintään 3 matkatavaraa, joista veloitetaan lisämaksu jokaisesta erikseen (jos matkustatte kahdestaan, voitte ottaa mukaan 6 laukkua – aika hyvin!).

20  – 32 kg

Normaali enimmäispaino ruumaan menevälle matkatavaralle on 20 kg, mutta voit myös ostaa lisäpainoa – 3 kiloa kerrallaan – 32 kiloon asti. Tämä onnistuu helpoimmin (ja edullisimmin) verkossa lähtöselvityksen yhteydessä. Lisäpainoa voi ostaa myös kentällä, mutta silloin maksat jokaisesta kilosta erikseen ja hintakin on kalliimpi.

275 cm

Laukun painon lisäksi Easyjet-lennolla täytyy myös huomioida laukun koko. Laukun kokonaiskoko ei saa olla enemmän kuin 275 cm. Laukun koko lasketaan summaamalla yhteen laukun pituus, leveys ja korkeus – yli 275 cm:n kokoisia laukkuja ei hyväksytä.

 

Jos mietit esimerkiksi, kuinka paljon nesteitä voit ottaa mukaan, koskevatko samat matkatavarasäännöt sylilapsia tai voitko pakata matkatavaroihin sähkötupakkaa, löydät kaikki vastaukset osoitteesta Easyjet.com.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP