Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Ilmaiseksi matkustaminen on lähes mahdotonta. Sen sijaan on monia eri keinoja, joilla voit pitää matkakustannukset kurissa. Kokosimme yhteen parhaita vinkkejämme!!

shutterstock_577247746

1. Matkusta hiljaisilla sesongeilla

Voit säästää paljon matkustamalla hiljaisina aikoina, esimerkiksi sesongin alussa tai lopussa. Alhaisempien hintojen lisäksi jonot ovat lyhyempiä ja tempo miellyttävämpi. Hyvä vinkki on välttää viikkoja tai päiviä, jotka osuvat yhteen koulun lomien tai joulun ja pääsiäisen kaltaisten pyhäpäivien kanssa.

shutterstock_225290884

2. Varaa ajoissa

Hinnat ovat yleensä sitä alhaisempia, mitä aikaisemmin varaat matkan. Lentolippujen hinnat nousevat tavallisesti lähdön lähestyessä. Vuoden alussa järjestetään myös usein varaa ajoissa -kampanjoita. Tilaa uutiskirje, jotta pysyt ajan tasalla kampanjoista.

shutterstock_341372324

3. Matkusta keskellä viikkoa

Monet matkustavat viikonlopuksi tai lähtevät viikon matkalle, joka kestää viikonlopusta viikonloppuun. Usein hinnat ovat silloin kalleimmillaan. Säästä rahaa matkustamalla keskellä viikkoa. Kävimme läpi viime vuosien varauksia ja huomasimme, että halvinta on matkustaa tiistaisin ja kalleinta viikonloppuisin. Halvimmat varaukset tehdään torstaisin.

shutterstock_269587178

4. Valitse budjettikohde

Tarkista valuutanvaihtosivustolta, kuinka paljon saat vastinetta rahalle. Malesia, Intia ja Makedonia ovat maita, joissa matkailijat saavat eniten valuuttavastinetta rahalle. Hintataso on noin puolet Suomen tasosta. Thaimaa, Puola, Bulgaria ja Romania ovat muita budjettikohteita.

shutterstock_551950852

5. Asu kaupungin ulkopuolella

Kaupungin ulkopuolella tai kaukana nähtävyyksistä sijaitsevat hotellit ovat yleensä huomattavasti halvempia kuin keskustan hotellit. Tarkista, miten kohteen joukkoliikenne toimii – ja onko alueella hyvät kävelymahdollisuudet – ja valitse halpa hotelli keskustan vilskeen ulkopuolelta.

BLOG_thailand-Nang-Yuan-Island

6. Ilmaiset nähtävyydet

Useimmissa paikoissa on runsaasti ilmaisia nähtävyyksiä! Moniin museoihin pääsee ilmaiseksi jonakin viikonpäivänä. Paikalliset markkinat, puistot, kirkot, historialliset rakennukset ja rannat ovat myös paikkoja, joihin pääsee usein ilmaiseksi.

BLOG_street-food

7. Streetfood

Mitä paikallisväestö syö? Ruokarekat, markkinat ja pienet ravintolat voivat olla täydellinen tapa tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Ja myös edullisin ja herkullisin.

BLOG_public-transport-bus

8. Matkusta julkisilla

Aloita matka hankkimalla matkakohteen joukkoliikennekartta. Bussit ja metrot ovat halvempia kuin taksit. Sen lisäksi ne ovat usein oivallinen tapa tutustua uuteen paikkaan. Ehkä kohteesta voi myös vuokrata pyöriä?

BLOG_tablet-beach

9. Soita edullisesti

Hyödynnä hotellin ja muiden paikkojen ilmainen Wi-Fi ilmaisiin puheluihin. Osta paikallisia puhelinkortteja, joilla soittelette matkaseurueenne kesken toisillenne. Voit pitää kustannukset alhaisina käyttämällä MobiTrotter-sovellusta, jolla voit soittaa, vastaanottaa puheluita ja surffata ilman roaming-maksuja ulkomaanmatkalla.

BLOG_money-exchange

10. Paikallinen valuutta

Rahan nostaminen paikallisessa valuutassa pankkiautomaateista matkakohteessa on usein halvinta. Huomioi pankkien ja korttiyhtiöiden nostomaksut. Usein nosto tai osto on kannattavinta rekisteröidä paikallisessa valuutassa.

Mikä on sinun paras säästövinkkisi matkalla? Jaa vinkkisi alla olevassa kommenttikentässä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP