Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Cinque Terre on toistensa lähellä sijaitsevien viiden pikkukaupungin rypäs, ja samalla se on yksi Italian länsirannikon ehdottomista helmistä. Vain muutaman kymmenen kilometrin mittaisella rantakaistaleella pääset tutustumaan jokaiseen näistä kaupungeista. Kuljeskele viehättävillä kujilla ja kalasatamissa, herkuttele hyvällä ruoalla, ui ja nauti aidosta italialaisesta elämänmenosta – sekä tietenkin gelato-jäätelöstä! Jos reittisi kulkee etelästä pohjoiseen, matkasi päättyy Monterossoon, jossa on hiekkaranta ja parhaat puitteet rantaelämälle.

 

Lennä, kävele ja ui!

Helpoimmin pääset perille, kun lennät ensin Pisaan. Hyppää siellä suoraan lentokentältä La Speziaan lähtevään junaan, jonka kyydissä matka taittuu vain 1,5 tunnissa. La Speziassa voit ostaa junalipun, jolla pääset matkustamaan kätevästi kaikkien viiden kaupungin välillä. Matka eteläisimmästä Riomaggioren kaupungista pohjoisimpaan Monterossoon kestää vain 15 minuuttia, joten välimatkat ovat lyhyitä. Kaupunkien välillä kulkee myös kätevä sähköbussi.

 

Cinque Terreen voi myös tutustua kävellen. Kahden tai useamman kaupungin välillä on runsaasti vaellusreittejä, ja touko- ja syyskuun välillä alueella järjestetään päivittäin myös opastettuja kierroksia, jos reiteille ei halua lähteä yksin seikkailemaan.

 

Kesäkuumalla voit vilvoitella ja taittaa matkaa Veranazzan ja Riomaggioren välillä myös uiden! Uintireitti on merkitty kapeille kallioisille lahdelmille lähelle rantaa sijoitetuilla poijuilla. Tämä on todella ainutlaatuinen tapa kokea alueen kaunis rannikko.

 

  • Viisi kaupunkia

Riomaggiore

Eteläisimpänä rannikolla sijaitsee Cinque Terren epävirallinen pääkaupunki, joka on myös viidestä kaupungista kaikkein suurin. Kohtisuoraan alas mereen laskevien jyrkkien kallioiden rinteillä kohoavat pastellinväriset talot. Cinqueterre Residencen terassilta avautuu sanoinkuvaamaton maisema lahdelle. Suunnista iltakävelyllä syömään paikallisten suosimaan Il Pescato Cucinatoon ja tilaa ylellisin koskaan syömäsi fish ’n’ chips, jossa on katkarapuja, mustekalaa ja muita suoraan edessäsi avautuvasta merestä pyydettyjä tuoreita mereneläviä.

 

Manarola

Manarolan alueella on lukuisia viinitiloja, jotka tuottavat muun muassa makeaa, paikallista Sciacchetrà-viiniä. Kalastusalukset seisovat satamassa vieri vieressä ja luovat merellistä tunnelmaa. Punta Bonfiglion näköalapaikalta löytyy myös leikkipaikka lapsille sekä baari, joten kohde sopii mainiosti koko perheelle.

 


Corniglia

Viidestä kaupungista kaikkein korkeimmalla sijaitseva Corniglia on ainoa kaupunki, josta ei pääse suoraan merelle. Täällä voitkin sen sijaan napsia upeita kuvia etelään ja pohjoiseen levittäytyvillä rannoilla kohoavista muista kaupungeista.

Korkealla rinteellä sijaitseva Alberto Gelateria tarjoaa koko seudun herkullisinta jäätelöä. Liikkeen omistajat Alberto ja Cristina pyöräyttävät palloja muun muassa paikallisesta hunajasta tehdystä Miele de Corniglia -jäätelöstä.


Vernazza

Jos kuvittelet mielessäsi maisemakorttia idyllisestä italialaisesta kalastajakylästä, joka nostattaa kutkuttavan matkakuumeen ja saa sinut uneksimaan herkullisesta pastasta, ajattelet todennäköisesti Veranazzaa. Piazza Marconin aukion kahviloiden, äyriäisten ja iloisesti elehtivien paikallisten keskellä lyöt helposti Instagram-tykkäysennätyksesi.

 

Monterosso

Monterossossa on enemmän rantaviivaa kuin muissa Cinque Terren kaupungeissa. Rantoja reunustavien sitruunapuiden katveessa kelluvista kalastusaluksista voit myös ostaa suoraan tuoretta kalaa. Anjovis on seudun erikoisuus, ja La Cantina di Mikyssa voit maistella näitä hopeisina kiilteleviä fileitä peräti seitsemää erilaista lajiketta. 

 

Etsi mukaasi sopivaa matkaseuraa ja valmistaudu rakastumaan Italian värikkääseen länsirannikkoon. Buon viaggio!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP