Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   1 min luettu

Nizza on elegantti, mutta samalla hyväntuulinen matkakohde Ranskan Rivieralla. Kaupungista löytyy luksusta samoin kuin Cannesista, mutta korttelielämän tunnelma on leppoisampi. Lue viisi vinkkiämme, joiden avulla pääset uimaan ja nauttimaan ruoasta ja löydät majoituksen perinteisten turistikohteiden ulkopuolelta.

 

Kaukana tungoksesta

Jokainen matkailija on itsekin turisti, mutta lomalla on joskus ihanampaa sulautua rennosti paikallisten joukkoon. Rue Bonaparte on saanut lempinimen ”Pikku-Marais” Pariisin kuuluisan ja boheemin taiteilijakaupunginosan mukaan. Katu sijaitsee muutaman korttelin päässä satamasta, ja sen varrella on runsaasti pikkubaareja ja ravintoloita. Pinxcho tarjoilee teeskentelemätöntä ranskalaista ruokaa viihtyisässä ympäristössä, jossa tunnelmaa luovat kirjavat kukkalamput ja pin-up-aiheiset taulut. Täällä kaikki ovat hyvää pataa keskenään!

 

Ihmisvilinän katselua

Parhailla tislaamoilla on täällä laaja valikoima olutta, mikä saattaa yllättää perinteisessä viinimaassa. Niiden terasseilta on mukava katsella ihmisiä, sillä nizzalaiset viihtyvät itse erityisesti tässä kaupunginosassa. Toki ravintolat tarjoilevat myös viiniä ja herkullisia leikkele- ja juustomaistiaisia yhdessä jaettavaksi.

 

Rauhalliselle rannalle

Hieman piilossa kallioiden välissä, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä isommasta rannasta sijaitsee Plage de Coco Beach. Sen laajalla, sileällä kalliolla voit lekotella nauttien auringosta, ja rannalta on myös helppo pulahtaa välillä turkoosiin mereen snorklaamaan. Jos sinulla ei ole omia eväitä, Coco Beachin oma ravintola tarjoilee meren parhaita herkkuja peräti 80 vuoden kokemuksella.

 

Hipsterikahvila

Kaikkein trenditietoisimmat ovat sitä mieltä, että kahvittelu ja pyöräily kulkevat käsi kädessä. Café Cyclistestä saat hyvin tehtyä kahvia ja samalla voit myös ostaa uuden pyörän! Liikkeestä saa myös varaosia ja lisävarusteita. Täällä tunnet olevasi kuin kotonasi, sillä sisustus on kuin suoraan Pohjolasta.

 

Edullista ja tasokasta majoitusta

Villa Vermorel on 1800-luvulta peräisin oleva kaunis huvila Parc de Mont Boronin kukkuloilla. Kartanon uskomattoman kauniiden mosaiikkilattioiden, vanhojen puusänkyjen ja lahden yli avautuvien häikäisevien maisemien ansiosta asut täällä kuin kuninkaallinen, ja vieläpä edulliseen hintaan. Puutarhassa tai terassilla nautit myös kotitekoista aamiaista. Villa Vermorelissa ei ole muuta ikävää kuin kotiinlähtö!

 

Oletko valmis kevätviikonloppuun Nizzassa? Oui oui!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP