Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Herää uuteen aamuun ylellisessä hotelli Strafissa, joka sijaitsee aivan Milanon keskustassa. Muotiviikkojen aikana hotelli on suosittu huippumallien ja muotitoimittajien parissa, ja hyvästä syystä. Straf pyrkii ympäristön kannalta kestävään toimintaan, ja tässä tyylikkäässä hotellissa kaikki kylpyhuoneen saippuasta ravintolassa tarjottavaan ruokaan on tarkoin valittua. Nauti aamusta hyvällä omallatunnolla ja suuntaa sitten kaupungille.

Syö kuin italialainen
Italialaiset ovat makeiden aamiaisleivonnaisten mestareita, joten vierailu jossakin kaupungin monista kahviloista on suorastaan kansalaisvelvollisuus. Pavén vaikuttavalla ruokalistalla on paitsi täytettyjä voitaikinaluomuksia sekä suklaa- ja pistaasikreemileivoksia myös briosseja ja hapanleipää niille, jotka haluavat tankata kunnolla hiilihydraatteja. Myös joulun klassisesta hedelmäkakusta panettonesta on oma ympärivuotinen versionsa, joka on sen verran täyttävää, että yhdellä viipaleella jaksaa hyvin lounaaseen saakka.

Kävele 20 000 askelta
Kun on aika lähteä shoppailemaan, tee kävelyretki 10 Corso Comoon, konseptimyymälöiden edelläkävijään. Vuonna 1991 avatusta muotia, sisustustuotteita ja taidetta myyvästä kaupasta löydät muun muassa Alaïan, Margielan ja Vetementsin vaatteita. Jos hintalappujen korkeat hinnat masentavat, voit aina virkistäytyä espressolla puutarhakahvilassa.

Jos merkkivaatteet kiinnostavat mutta budjettisi on rajallinen, aivan kävelyetäisyydellä on useita hyviä outlet-myymälöitä. Yksi valikoimaltaan ja laadultaan parhaista on Matia’s, jossa on yhtä suuret naisten- ja miestenvaateosastot. Unohda mielikuva outlet-kaupasta, jossa on myyntiin kelpaamattomia vaatteita hujan hajan – täällä edellisten sesonkien vaatteet ovat siististi esillä ja tunnelma on kuin missä tahansa vaatekaupassa. Kaupassa on jopa oma lastenvaateputiikki pienille muotifriikeille. Käy myös läheisessä D magin outlet-myymälässä, jossa on myynnissä hiukan nuorekkaampia ja trendikkäämpiä vaatteita.

Vetäydy hetkeksi syrjään ostoskaduilta ja pistäydy Milanon salaisessa helmessä Un Posto Milanossa. Tämä vanha, restauroitu piha-alue 1700-luvulta sijaitsee aivan kaupungin keskustassa, ja sen ympärillä on nykyään ravintola, majatalo ja erilaisia aktiviteetteja. Osallistu joogatunnille, nauti hyvä ateria tai opi huoltamaan polkupyöräsi avoimessa työpajassa.

Pidä tauko
Palaa ostoskortteliin ja vietä loppuilta tyylikkäästi La Scalan oopperatalossa. Tässä kuuluisassa rakennuksessa järjestetään konsertteja sekä ooppera- ja balettiesityksiä, mutta mahtava, kuusikerroksinen sali, jonka parvilla ja permannolla on yhteensä lähes 2 000 istumapaikkaa, on jo itsessään pääsylipun hinnan arvoinen. Oopperatalossa on myös museo, jossa voit ihailla esiintymisasuja ja kuulla kiinnostavia tarinoita historiallisista ensi-illoista.

Oopperatalossa toimii myös ravintola Marchesi, joka on saanut nimensä keittiömestari Gualtiero Marchesilta. Huippuluokan ravintola tarjoaa perinteistä milanolaista ruokaa nykyaikaisella tavalla, ja sen lehtikullalla koristeltu sahramirisotto on noussut jo kulttimaineeseen maailmalla.

Aterian jälkeen kaipaat ehkä pientä digestiiviä. Tässä kaupungissa se ei onneksi ole mikään ongelma! Fonderie Milanese on trendikkäiden milanolaisten kokoontumispaikka, jonka baarimikot loihtivat sinulle tyylikkään drinkin hetkessä. Lämpimällä ilmalla voit istua iltaa viehättävällä takapihalla, ja jos et halua lähteä kotiin illan viimeisen cocktailin jälkeen, voit jäädä odottamaan taatusti herkullisen brunssin alkua.

Pakkaa laukkuun askelmittari sekä parit mukavat kengät ja näytä kisakuntosi Milanolle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP