Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   < 1 min luettu

Vihreän saaren pääkaupungissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Listasimme yhdeksän parasta vinkkiämme Dublinin-matkalle!

DUBLIN_Kilmainham Gaol

1) Kilmainham Gaol

Historian ystävälle käynti entisessä vankilassa on ehdoton elämys. Rakennus on nykyisin museo, jossa on opastettuja kierroksia ja näyttelyitä rakennuksen kiehtovasta historiasta.

DUBLIN_whiskey

2) Irish Whiskey Museum

Matkusta ajassa taaksepäin ja tutustu irlantilaisen viskin alkuperään ja matkaan kohti mainetta hypermodernissa ja interaktiivisessa museossa.

DUBLIN_park

3) National Botanic Gardens

Kaupungin keidas – ja aivan ilmainen! Varaa pari tuntia aikaa kuljeskeluun 19,5 hehtaarin kokoisella alueella ja nauti kukkaloistosta, veistoksista, kasvihuoneista ja 20 000 erilaisesta kasvista.

DUBLIN_guinness

4) The Guinness Storehouse

Dublinissa ei voi käydä tutustumatta maan suurimpaan vientituotteeseen. Tee kierros seitsenkerroksisella näyttelyalueella ja päätä se olueen paikalla, josta avautuu yksi Dublinin parhaista näköaloista.

DUBLIN_Oscar Wild statue

5) Selfie Oscar Wilden kanssa

Merrion Squarella kirjallisuuden ystävä voi ottaa selfien yhden Irlannin kuuluisimpien henkilöiden kanssa. Siellä sijaitsee nimittäin Oscar Wilden patsas.

DUBLIN_Colorful Chalk Lined Up Ready For Art

6) Project Arts Centre

Dublinin parhaiten varjeltu salaisuus? Project Arts Centre on teatteriin, musiikkiin, taiteeseen ja tanssiin keskittyvä nykytaiteen johtava keskus Irlannissa.

DUBLIN_St Stephens Green

7) St. Stephens Green

Dublinin keskeisimmässä puistossa on patsaita, viheralueita, kävelyteitä ja tekojärvi. Sään salliessa puisto on täydellinen paikka piknikille tai lounaalle ostoskierroksen lomassa.

DUBLIN_national gallery

8) National Gallery

Irlannin johtava taidemuseo avattiin jo vuonna 1864. Museossa on yli 14 000 teosta, joista 2 500 maalausta, 1300–1900-luvuilta. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

DUBLIN_guidedtour

9) Ilmainen opastettu kierros

Dubliniin kannattaa tutustua jalan! Useita kertoja päivässä järjestetään maksuttomia kierroksia, joiden paikallisille oppaille maksetaan tippiä sen mukaan, miten paljon kierros miellytti.

Kiehtooko matka Dubliniin? Varaa matkasi tästä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP