Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   4 min luettu

Marokko, niin lähellä mutta silti niin kaukana. Eksoottinen helmi, joka on lumonnut monet siellä vierailleet tuoksuillaan, väreillään ja ihmisillään. Lue vinkkimme kolmesta kaupungista, jotka ovat tehneet tästä Pohjois-Afrikan kohteesta monen matkailijan suosikin.

 

Marrakech

Lähes miljoonan asukkaan vilkas kaupunki sykkii elämää, on samalla myös rauhallinen ja ottaa ystävällisesti vastaan uteliaat vierailijat, jotka haluavat kokea kaiken, mitä sillä on tarjottavanaan.

 

Puhtaalta pöydältä

Kylpeminen on aina ihanaa, eritoten hamamissa Marokossa. Les Bains de Marrakech sopii samalla niin miehille kuin naisillekin, sillä sekä kylpylä että hamam ovat yhteisessä käytössä. Hoitokäsittelyjen jälkeen on mukava pulahtaa hetkeksi altaaseen rentoutumaan. Varaus kannattaa tosin tehdä ajoissa, sillä kylpylässä on usein täpötäyttä.

 

Sielunhoitoa

Huolellisen puhdistautumisen ja hieronnan jälkeen voit hemmotella kaikkia aistejasi Le Jardin Majorellen puutarhassa. Ranskalainen taiteilija Jacques Majorelle suunnitteli 40 vuoden aikana puutarhan, jossa on yli 300 erilaista kasvilajia, suihkulähteitä, kävelypolkuja ja jopa pieni museo.

 

Vaihtelua hotellielämälle

Marrakechissa ✈️ ei asuta hotellissa vaan riadissa! Sana merkitsee ’taloa tai palatsia, jossa on sisäpiha’, ja Marrakechissa se tarkoittaa ennen kaikkea bed & breakfast -aamiaismajoitusta vain muutamalla kymmenellä eurolla luksusluokan kylpylähotellissa. Huokean hinnan lisäksi riadeissa on tavallisesti vain kymmenkunta huonetta, minkä ansiosta saat nauttia kodikkaasta tunnelmasta ja mosaiikeilla, terasseilla ja sitruspuilla luodusta aistikkaasta sisustuksesta. Riad Ksar Saadissa on kaksi terassia ja oma hamam. Ne löytyvät myös Riad Kaissista, joka sijaitsee kaupungin vanhimmassa korttelissa. Yhdeksän huonetta on sijoitettu marmorisen suihkulähteen ympärille sisäpihalle, joka kylpee kauniissa valaistuksessa iltaisin.

 

IllallisellaMarrakechiin on helppo tutustua herkutellen ympäri kaupunkia, sillä kadut ovat täynnä ruokakojuja, joista leijailee lumoavia kanelin, kardemumman, sahramin ja valkosipulin tuoksuja. Jos haluat istahtaa maistelemaan marokkolaisen keittiön antimia, ravintoloista tarjolla on kaksi vahvaa ehdokasta. Hôtel Dar Rhizlanessa on kaksi ylistettyä ravintolaa, joista hieman uudempi sijaitsee ulkona puutarhassa. Istuudu pippuripuiden alle ja nauti perinteisistä mauista annoksissa, jotka on valmistettu moderniin, hieman kevyempään tyyliin ja joissa pääroolissa ovat vihannekset.

 

Toinen suosittu ruokapaikka on L’ibzar, jossa tarjoillaan perinteisiä ruokia uudella ja innovatiivisella otteella esimerkiksi alkupalojen ja tapasten muodossa. Muista myös jättää hieman tilaa sahramilla ja kardemummalla maustetulle crème brûléelle, joka kruunaa jälkiruokamenun.

 

Tori, jossa tapahtuu

Djemaa el-Fna on markkinapaikka, jossa vallitsee iltaisin todellinen karnevaalitunnelma. Tori on täynnä katuruokaa, musiikkia, ennustajia ja käärmeenlumoojia. Hanki kauniit kädet hennatatuoinnilla, maistele mausteista tajinea ja siemaile tuorepuristettua appelsiinimehua kaikenikäisten paikallisten ihmisten ja matkailijoiden joukossa.

 

Casablanca
Kulttielokuvasta tuttu, unenomainen satamakaupunki huokuu yhä 40-luvun Hollywoodin tapaan mystiikkaa. Mutta sieltä löytyy paljon muutakin. Lähde tutkimusretkelle kaupungin kujille ja sukella kimmeltävän meren syliin.

 

Rentoudu kahvilla

Ihanteellisen hetken rauhoittumiseen kaupungin hälinän vastapainoksi tarjoaa keitaalla sijaitseva Parc de La Ligue Araben puisto. Täällä vanhat herrat pelaavat boulea varjoisilla kujilla ja lapset puolestaan jalkapalloa nurmella. Sinä voit istahtaa johonkin puiston laitamilla sijaitsevista kahviloista nautiskelemaan ympärilläsi levittäytyvistä näköaloista.


Shoppailu-, brunssi- ja baarikortteli

Jos kaipaat kaupungin sykettä, suuntaa Quartier Gauthieriin. Ruokaile ja tee ostoksia trendikkäällä Rue Jean Jaurèsilla, josta löytyy maailmankuuluja merkkiliikkeitä, pidä kahvipaussi suosittuna brunssipaikkana tunnetussa Mood Caféssa tai nautiskele hieman myöhemmin illalla shoppailukierroksen jälkeen Le Chester’s -baarissa.


Yhden illan filmitähti

Etenkin turistien suosima Rick’s Café kiisi maailmanmaineeseen vuonna 1942 ensi-iltansa saaneesta elokuvasta Casablanca, ja on todella vierailun arvoinen. Baari oli olemassa aluksi ainoastaan studiossa Hollywoodissa, mutta sittemmin amerikkalainen diplomaatti rakennutti sen myös tosielämässä ja omistaa baarin nykyisin. Rick’s Cafésta onkin kehkeytynyt niin turistien kuin paikallistenkin suosikki. Maukkaiden drinkkien, kauniin mosaiikkilattian ja taustalla pyörivien elokuvakohtausten ansiosta jokainen voi täällä kuvitella hetken olevansa Ingrid Bergman tai Humphrey Bogart.

 

Hyvää yötä rantapromenadilta

Suunnista pimeyden laskeuduttua La Cornichen rantapromenadille. Täällä on vieri vieressä baareja ja klubeja, joten koet tuulahduksen suoraan Ranskan Rivieralta! Le Cabestan -ravintolan alakerran kukkien koristamassa The Rose Barissa on mukaansatempaavat soittolistat ja hurmaava merinäköala. Se on täydellinen paikka toivottaa hyvää yötä Casablancalle ✈️.

 


Tanger

Gibraltarinsalmella sijaitsevassa Tangerissa on miltei yhtä paljon asukkaita kuin Marrakechissa ja näkymät suoraan Espanjan rannikolle. Värikylläinen kaupunki viettelee matkailijoita niin Tarifasta Välimeren toiselta puolelta kuin pitempienkin matkojen päästä.

 

Majoitu meren rannalla

Hotel Continental toimii 1800-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa, ja se onkin luokiteltu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi. Medinan ja sataman välissä sijaitsevan hotellin suuri terassi avautuu merelle päin, ja sen perinteisillä mosaiikeilla koristellut lounget luovat vaikutelman virkistävästä keitaasta. Jos haluat majoittua hieman vaatimattomammin ja kotoisemmassa tunnelmassa, kymmenen huoneen riad Dar Nour pienine viihtyisine salonkeineen ja kattoterasseineen on oiva valinta.

 

Sukellus vanhaankaupunkiin

Vanhoista arabialaisista kortteleista muodostuvan kaupunginosan, Medinan, vilkkailla kaduilla ilma täyttyy tuoksuista, musiikista ja katuelämän äänistä. Jos sinulla on mukanasi seuraa, kannattaa pysytellä lähekkäin, sillä varsin sokkeloisten katujen ja kujien verkostossa on helppo eksyä. Tempaudu ihmisvilinän mukaan ja kiertele kauppojen ja kahviloiden edustoilla. Petit Soccon torilla on monta klassista kahvilaa, joissa vanhat herrat jutustelevat jalkapallosta ja juovat vahvaa kahvia.  

 

Palanen Tangeria mukaan

Myös Tangerin ostosmahdollisuudet keskittyvät suurimmaksi osaksi Medinaan. Täältä löydät perinteisiä käsitöitä, kuten ruukkuja, jalkineita, mattoja, hyväntuoksuisia öljyjä sekä mausteita. Rûmi 1436 on erikoistunut tuoksukynttilöihin ja marokkolaisiin teelaseihin, ja Las Chicasista löytyy sopivia matkamuistoja, jos haluaa viedä mukanaan kotiin palasen Pohjois-Afrikkaa. Monipuolisiin valikoimiin kuuluu tyynyjä, laukkuja, kynttilänjalkoja ja brodeerattuja pyyhkeitä.

 

Aperitiivi ja pikkupurtavaa

Drinkin aika! Rue Magellan on katu, jossa tapahtuu! Sen varrella sijaitsevat Le Number One ja Tangerinn ovat paikallisten suosimia klassikkobaareja. Suuntaa myöhemmin illalla Hôtel Nord Pinusin ravintolaan nauttimaan aidosta marokkolaisesta ruokailuelämyksestä. Alkuruoaksi grillattuja sardiineja, pääruoaksi kanelilla, rusinoilla ja manteleilla maustettua tuhtia lammaspataa ja ehkäpä myös lasillinen aitoa marokkolaista punaviiniä kyytipojaksi? Peilit, marmoripinnat ja huomaavainen palvelu tekevät miljööstäkin miltei kuninkaallisen.

 

Cocktails a clock

Päätä iltasi todellisessa salakapakassa ja pistäydy baarissa, jossa voisi kuvitella itsensä Humphrey Bogartin astelevan ovesta sisään hetkenä minä hyvänsä. El Maroccon sekalainen asiakaskunta koostuu liikemiehistä, Välimeren alueen jetset-julkkiksista ja Tangerin nuoren polven IT-ihmisistä. Anna tunnelmallisen cocktailin tuudittaa sinut tummaan arabialaiseen yöhön.

 

Oletko valmis lumoutumaan Marokon kuplivasta elämänilosta? Varaa kiertomatka saman tien!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP