Travelblog Travellink icon
Travelblog Travellink
  •   2 min luettu

Etkö ole vielä osannut päättää kesän matkakohdetta? Et ole yksin. Helpotamme valintaasi laatimallamme listalla, joka sisältää muutamia parhaista saarista. Listalle valinnassa on huomioitu niin rannat, kaupungit, ostosmahdollisuudet kuin kauniit näköalatkin.

 

 

Sardinia

Välimeressä sijaitsee kaunis, säihkyvän sininen italialaishelmi, jossa asuu eniten satavuotiaita maailmassa. Asiaan vaikuttavat varmasti tuoreet, herkulliset kalat ja äyriäiset, jatkuva auringonpaiste ja moottoriteiden puuttuminen. Stressiä Sardinialla? Ei mitään mahdollisuuksia.

 

Malta

Yksi maailman pienimmistä maista on myös yksi tiheimmin asutetuista – ja historiallisimmista. Saaren vanhat megaliittitemppelit ovat jopa vanhempia kuin Stonehenge. Useimmat matkailijat tulevat kuitenkin Maltalle tutustuakseen kauniiseen pääkaupunkiin Vallettaan ja sukeltamaan kimaltavissa poukamissa.

 

Bozcaada

Pieni turkkilaissaari tunnetaan parhaiten upeista hiekkarannoistaan, rypäleistään, viinistään ja punaisesta unikostaan. Alle 3 000 asukkaan saari sopii täydellisesti matkailijalle, joka etsii rauhaa vilkkaiden turistikohteiden ulkopuolelta.

 

Santorini

Harva paikka maailmassa pystyy kilpailemaan kauniissa näköaloissa Kreikan oman postikorttisaaren kanssa. On helppo ymmärtää, miksi saaren aiempi nimi oli Kalliste, kaunein. Nykyisin saarella houkuttelevat tummat hiekkarannat, vaellusreitit ja upeat auringonlaskut.

 

Skye

Onko se lopulta kovin tärkeää, että saarella paistaa aina aurinko? Skottilainen Skye, ”pilvisaarta” tarkoittava muinaispohjoismainen sana, on Sisä-Hebridien saariryhmän suurin saari. Kiipeily- ja vaellustarjonta dramaattisissa maisemissa on valtava – viihtyisistä pubeista puhumattakaan.

 

Hvar

Kroatian aurinkoisin saari voi ylpeillä 2 726 vuotuisella aurinkotunnilla, Euroopan puhtaimpiin kuuluvilla uimavesillä ja Euroopan ensimmäisellä kunnallisella teatterilla, joka rakennettiin jo vuonna 1612.

 

Capri

Vain lyhyen lauttamatkan päässä Napolista sijaitseva luonnonkaunis saari on toiminut tuhansien muoti- ja mainoskuvausten näyttämönä. Matkailijat valitsevat Caprin saadakseen nauttia Sinisestä laguunista, upeista näköaloista, vesiurheilulajeista ja italialaisen keittiön ihanista antimista.

 

Korfu

Korfu on ainoa kreikkalaissaari, jota turkkilaiset eivät ole vallanneet. Pienestä koostaan huolimatta saarella tuotetaan kolme prosenttia maailman oliiviöljystä. Luonnon ystäville saari tarjoaa harvinaisia matelijalajeja, 6 000 erilaista kasvia ja kukkaa sekä – ennen kaikkea – 119 rantaa.

 

Sisilia

Välimeren suurin saari tunnetaan ehkä parhaiten mafian syntymäpaikkana. Sisiliasta löytyy myös maailman parhaita viinejä ja oliiviöljyjä. Saaren suurin kaupunki Palermo on epäilemättä Euroopan street food -pääkaupunki. Lihatäytteiset paistetut arancini-riisipyörykät eivät ole tästä maailmasta!

 

Minkä saaren sinä valitset tänä kesänä? Varaa edulliset lennot tästä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

footer logo
Made with for you
CMP